Zondagsschooluitje Zondagsschooluitje
Zondagsschooluitje in het speelbos in Houwerzijl
Het laatste deel van het afgelopen winterseizoen zijn we bezig geweest met de 12 discipelen van Jezus. In het oppaslokaal in de Wegwijzer hadden we een visnet opgehangen met hieraan afbeeldingen van de discipelen. De laatste zondagsschool les hebben de kinderen ook een poppetje van zichzelf gemaakt. Die hebben we er ook aangehangen omdat wij allemaal vissers van mensen mogen worden voor Jezus. Ons uitje was dan ook gelinkt aan dit thema. 
Op zoek met de discipelen of eigenlijk naar de discipelen…
Op zaterdag 14 mei moesten de kinderen zich om half 12 verzamelen bij de Wegwijzer. Het was deze zaterdag behoorlijk koud en winderig maar dat is voor de kinderen geen probleem. Warm aangekleed en met laarzen of oude schoenen aan gingen we op pad.  De bestemming van ons uitje was nog een verrassing voor de kinderen. We gingen naar Houwerzijl naar het speelbos naast de theefabriek. Dit is een bos gemaakt voor kinderen om in te spelen. Er is een kabelbaan, glijbaan, speeltoestellen, waterpomp, een plek voor een kampvuur en natuurlijk bos.  In dit bos mochten de kinderen op zoek gaan naar de discipelen.  Er waren 12 discipelen verstopt in het bos en de kinderen mochten ze gaan opzoeken. Bij elke discipel was een opdracht en/of vraag over deze discipel. Door  de opdrachten te doen of de vragen te beantwoorden konden er visjes worden verdiend. De bedoeling was om zoveel mogelijk visjes te krijgen.  Na een gezamenlijke lunch kon de zoektocht beginnen. En dit viel nog niet altijd mee … sommige discipelen zaten goed verstopt. Gelukkig na goed zoeken zijn de meeste gevonden. Na een mooie dag speuren in het bos was het weer tijd om naar huis te gaan. Elk kind kreeg als aandenken aan deze mooie dag een visnet mee. We willen jullie bedanken voor deze mooie dag en hopen jullie volgend seizoen weer terug te zien!
We mochten deze  dag ook afscheid nemen van Juf Maria. Zij heeft heel wat jaren als zondagsschooljuf erop zitten. We willen haar ook heel hartelijk bedanken voor het vele werk dat zij voor de zondagsschool heeft gedaan. We zullen haar creativiteit en betrokkenheid op het werk voor de zondagsschool missen.
 
Zondagsschoolleiding

 
terug